Zoete CousCous Salade

Wat moet je doen:

Kook de couscous volgens de gebruiksaanwijzing en laat het afkoelen. Rooster de pistache pitjes en amandelen in een oven of in een pannetje,dan wel op een laag pitje en constant blijven roeren. Laat deze ook afkoelen.

Haal de pitjes uit de granaatappel, dit gaat het makkelijks door de granaatappel in de schil te snijden, net ietsje dieper dan de schil dik is. Draai dan de twee helften van elkaar alsof je een deksel van een pot draait. Neem nu de granaatappel met de pitjes naar beneden in je handpalm en sla met een houten lepel stevig maar niet te hard op de schil. Ze wel een bakje onder je hand zodat je de pitjes kunt opvangen. Nu kun je de pitjes er makkelijk tussen uitzoeken.

Hak de munt en koriander fijn. Hak de noten grof. Neem een grote kom om de couscous salade in te mengen. Doe de couscous in de kom samen 2 eetlepels olie, iets minder dan een ½ theelepel komijn, een kwart theelepel zout en het sap van een halve citroen. Meng dit goed door en proef of je nog wat zout moet toevoegen.
Meng nu de noten, rozijnen, gehakte munt en koriander er doorheen. In de koelkast bewaren, de smaak trekt er dan in en het liefst een paar uur van te voren bereiden.

Heerlijk als gezond lunchgerecht maar ook lekker als bijgerecht of om bij de BBQ te serveren.

Terug
 

Woensdag 17 juli 2013, lunchtip 30

CousCous Salade, Zoete

Benodigdheden voor 4 personen

300 gram couscous
1 granaatappel
5 stengels verse munt
5 stengels koriander
50 gram krenten of rozijnen
75 gram pistache nootjes zonder dop
75 gram amandelen
Citroen
Zout
Olie, liefst walnoot maar geen olijfolie
Gemalen komijn