Spaghetti met garnaal

Wat moet je doen:

Ontdooi de garnalen door deze in een laag water de doen. Eerst zal alles aan elkaar vriezen maar al snel ontdooit de garnaal. Als je haast hebt kun je ook een beetje warm water gebruiken. Als er geen ijs meer om de garnaal zit kun je ze afdeppen met keukenpapier.
Snij de ui in kleine stukjes en maak de broccoli schoon. Kook de broccoli even voor (plm. 4 minuten) en giet deze af en laat het afkoelen.

Zet een ruime pan met water op het gas en breng dit aan de kook. Reken per persoon plm. 75 gram pasta. Als het water kookt de pasta erin doen samen met wat zout. Goed roeren en breng het weer aan de kook. Nu het gas laag en laten koken zolang de gebruiksaanwijzing op de verpakking aangeeft.

Doe in een wok een scheut olijfolie en bak hierin de uitjes glazig. Voeg de in stukjes gesneden knoflook toe en bak die 2 minuten mee. Nu garnalen toevoegen en onder goed roeren roze bakken, dan zijn ze gaar. Doe de broccoli en  de gehalveerde tomaatjes erbij en warm alles goed door. Op smaak maken met zout en peper. Als laatste de schil van de limoen en de basilicum er doorheen mengen.

Spaghetti afgieten als deze “Al Dente” is, dus net aan gaar en niet tot “pap” laten koken. Meng nu de spaghetti door het mengsel in de wok en serveer het direct.

Terug
 

Benodigdheden voor 4 personen

Spaghetti
400 gram rauwe tijgergarnaal (diepvries)
Broccoli of Bimi
Mini tomaatjes
1 ui
1 teentje knoflook
olijfolie
de schil van ½ limoen
Wat blaadjes basilicum
Vers gemalen zout en peper