Sandwich Tijgergarnaal met limoen

SANDWICH TIJGERGARNNLEN MET LIMOEN MAYONIASE

Wat moet je doen:
Koop verse pistolets bij een goede bakker of koop afbakbroodjes en bak die volgens de aanwijzing op de verpakking af.
Laat de tijgergarnalen ontdooien. Lukt dit niet dan kun je ze onderdompelen in lauw water tot er geen ijs meer om de garnalen zit. Dep de met keukenpapier droog.
Rasp de schil van de citroen of limoen. Doe dit in een schaaltje samen met de mayonaise. Pers het sap uit de citroen of limoen en meng dit goed door de mayonaise. Maak op smaak met een beetje vers gemalen peper.

Verhit een beetje olijfolie in een wok. Voeg daar nu de tijgergarnalen bij en roerbak zo op een hoog vuur in een minuut of 3 rose. Bak nu voor de laatste minuut de in kleine stukjes gehakte knoflook en rode peper mee. Voeg zout naar smaak toe.

Snijd de pistolets doormidden en smeer beide kanten in met de mayonaise. Leg op de onderste helft wat sla en verdeel de garnalen over de broodjes en daarbovenop weer wat sla. De andere helft van de pistolet erbovenop en je hebt een heerlijke sandwich. EET SMAKELIJK

Terug
 

Benodigdheden voor 4 personen

500 gram tijgergarnalen (diepvries)
1 teentje knoflook
4 grote witte pistolets
4 eetlepels mayonaise
1 citroen of limoen
1 rode peper
sla
olijfolie
vers gemalen peper en zout