Risotto met bospaddenstoelen

Wat moet je doen:

Begin met het snijden van de ingrediëntenten. De ui in kleine stukjes, de paprika in halve ringen, de aubergine in halve plakken. De knoflook en peterselie fijnhakken. Kook een halve liter water met daarin de bouillonblokjes en laat staan. Bak de paddenstoelen in een beetje olie en maal er wat peper bij, ook dit daana laten staan.

Ze een wok op het vuur en doe er een flinke scheut olijfolie in. Bak de uien op een middelmatig vuur goed glazig en voeg dan pas de knoflook toe en bak die max. 2 minuten mee. Voeg nu de ongekookte rijst toe en blijf roeren met ondertussen op een matig vuur. Je zult zien dat de rijst de olie opneemt en na plm. 3 minuten is de rijst egaal van kleur.

Voeg nu een derde van de wijn toe en blijf roeren tot het vocht verdamt is. Doe dat nog 2 keer. Voeg nu in plm 5 keer de bouillon toe. Steeds blijven roeren op een matig vuur tot het vocht is opgenomen. Dit duurt ongeveer 18 minuten. Tussendoor gewoon proeven of de rijst al helemaal gaar is. Is de rijst nog niet gaar en heb je geen bouillon meer dan kun je nog wat warm water toevoegen

Ondertussen de aubergine met de paprika in een beetje olie bakken, wat zout en peper toevoegen en als laatste wat blaadjes basilicum toevoegen.

Als de rijst gaar is voeg je de gebakken paddenstoelen, kaas en peterselie toe. Nog even goed doorroeren en de risotto is klaar. Verdelen over 4 voorverwarmde borden en de gebakken aubergine met paprika verdelen.

Heerlijk met een Italiaanse Pinot Grigio erbij

Terug
 

Benodigdheden voor 4 personen

400 gram risotto rijst
2 rode uien
250 cc witte wijn
250 gram bospaddenstoelen mix
Verse peterselie
1 teentje knoflook
2 rode puntpaprika’s
1 aubergine
100 gram Parmezaanse kaas
1½ bouillon blokje
olijfolie
Wat blaadjes basilicum
Vers gemalen zout en peper