Quiche

Quiche met Garnalen

Doe alle ingrediënten voor het deeg in een kom en meng deze snel door elkaar tot een deeg. Minimaal een half uurtje in de koeling laten rusten.

Snijd de uien in kleine stukjes en bak die met wat boter kort op een hoog vuur in 3 minuten bruin, daarna de knoflook nog 2 minuten meebakken.

Meng de bloem met de melk (staafmixer) en daarna de slagroom en eieren er doorheen mengen. Hier doorheen het uien mengsel, 100 gram kaas (50 gram bewaren voor eroverheen), de garnalen, de rode peper en wat verse dille. Zout naar smaak toevoegen.

Bekleed de taartvorm met bakpapier, ook de zijkant want dan kun je de taart beter lossen. Rol het deeg tot een ronde plak en bekleed de taartvorm ermee. Schenk de vulling erin.

Bak de taart in een voorverwarmde oven van 200 graden, na 30 minuten het laatste kaas over de taart strooien en nog plm. 10 tot 15 minuten bakken. Je kunt de taart nu aan het papier voorzichtig uit de vorm halen. Serveer warm evt. met een groene salade.

Terug
 

Voor het deeg:
115 gram bloem
snufje zout
50 gram boter
45 ml koud water

Voor de vulling:
4 eieren
25 gram bloem
150 ml melk
100 ml slagroom
½ teentje knoflook geperst
150g belegen kaas geraspt
3 rode uien
250 gram garnalen
Bosje dille
Rode peper
Zout

Taartvorm van plm 25 cm doosnede