Nieuwe Haring met zeekraal en asperge

Wat moet je doen:
Begin met het maken van de dressing: Snijd de lente uitjes fijn. Meng ze goed met twee eetlepels witte wijnazijn en de mosterd. Voeg dan al roerend, beetje bij beetje de zonnebloemolie toe. De dressing moet wat gebonden zijn. Werk af met peper en zout en een beetje citroensap.
Kook de aardappeltjes in ± 10 minuten gaar in de schil. Schil de asperges met een dunschiller en doe ze in een pan met een klein laagje water. Breng ze aan de kook en laat ze dan 10 minuten koken, doe het vuur uit en laat ze nog 5 minuten in het water staan. Roerbak de zeekraal in wat olijfolie voor een minuutje of 4, niet langer want ze moeten nog knapperig zijn. Giet het water van de asperges. Laat alles afkoelen, dit hoeft overigens niet heel erg koud want een beetje lauw dat komt de smaak ten goede. Snijd de asperges in stukjes van ± 2 cm en doe dit ook met de haringen. Snij de krieltjes door midden. Verdeel op 4 borden de zeekraal en leg alle andere ingrediënten erbovenop.
Werk af met dille en de gemaakte dressing.

Terug
 

Benodigdheden voor 4 personen

- 4 nieuwe haringen
- 10 krielaardappeltjes
- bakje zeekraal (100 gram)
- 10 asperges
- dille
- 1 theelepel grove mosterd
- 2 eetlepels witte wijnazijn
- scheutje olijfolie
- 3 eetlepels zonnebloemolie
- 2 lente uitjes