Koude Tortilla Wraps

Wat moet je doen:

Bak de in blokjes gesneden en met kipkruiden bestrooide kipfilet in een beetje olie tot deze lekker bruin en gaar is. Af laten koelen.
Maak de tortilla’s nat en laat het vocht er even intrekken. Zet een koekenpan op een laag vuur en warm de tortilla’s een voor een op. Niet te snel weer uit de pan halen want anders blijven ze kleven en scheuren ze. Laat ze afkoelen. Dit doe je om ze weer lekker vers te laten smaken, als je ze direct uit de verpakking neemt zijn ze minder lekker.

Ondertussen maak je de ingrediënten als avocado, tomaat, rode ui en komkommer schoon en snijd ze in stukjes.

Neem een tortilla en smeer die in met roomkaas, doe er wat gerookte zalm op, wat sla, dille en wat avocado. Rol de tortilla op. Ga ze niet direct gebruiken dan kun je hem in huishoudfolie rollen zodat hij niet uitdroogt, en leg ze weg in de koelkast.
De volgende smeer je in met guacamole en daar doe je de gebakken kipfilet over, wat tomaat, rode uit en sla en ook oprollen.
Dan een vegetarische: smeer hummus op een torlilla, daaroverheen paprika, rode uit tomaat komkommer, avocado en sla, en je rolt hem op.

Je kunt nog veel meer variëren, neem bijv. vleeswaren, garnalen of shoarma en combineer met passende verse ingrediënten. Of je maakt zoete met banaan zoete room en rozijnen of aardbeien met roomkaas gemengd met wat slagroom vanille en suiker.

Vlak voor het opdienen snijd je de rollen in stukjes, je kunt ze in drieën snijden maar wat ook leuk is om “sushi  rolletjes” van te snijden.

Serveer er een lichte salade bij en je hebt een zeer feestelijke maaltijd.

Terug
 

Benodigdheden:

Tortilla Wraps
Gerookte zalm
Kipfilet
Kipkruiden
Dille
Guacamole
Roomkaas
Hummus
Avocado
Gemengde sla
Tomaat
Komkommer
Paprika
Rode ui