Gazpacho uit Andalusië

Wat moet je doen:


Gebruik het liefst oud brood. Laat dit eerst drogen of rooster het licht en laat het goed afkoelen. Dat het droog is belangrijk voor de structuur van de soep
Verwijderen van het velletje van de tomaat. Dit gaat heel makkelijk als je de tomaat aan een vork prikt en die dan 10 tot 15 seconde in heet water stopt. Nu kun je heel gemakkelijk het schilletje met een mesje verwijderen.

Snijd de tomaten in stuken en haal het harde stukje waar het steeltje aan vast zat eruit, dit gooi je weg. Doe de stukken tomaat samen met de ondertussen ook fijngesneden knoflook in een blender (je kunt ook een staafmixer gebruiken, doe het dan in een hoge kan) en pureer ze tot een gladde massa. Nu ook de komkommer, lente uitjes, paprika en boterhammen in stukken snijden. Voeg deze toe aan de tomaten en pureer dit ook tot een mooie massa, je kunt het nu evt. ook wat minder fijn houden, net wat je zelf lekker vindt. Vervolgens meng je de witte wijnazijn, olijfolie en een heel klein beetje tabasco goed door de soep en maak je het geheel op smaak met zout en peper.

Laat de Gazpacho in de koeling goed koud worden voordat je deze serveert. Voor de decoratie (en smaak) kun je basilicum of peterselie gebruiken Je kunt er stevig (desem)brood of verse soepstengels bij serveren. Gebruik je het als avond eten dan maak je de maaltijd compleet met een zomerse salade.

Terug
 

Benodigdheden voor 4 personen

- 800 gram rijpe tomaten
- 2 witte boterhammen
- 1 groene paprika
- 2 lente uitjes
- 1 komkommer
- klein teentje knoflook
-  3 eetlepels witte wijnazijn
- 3 eetlepels olijfolie
- scheutje olijfolie
- tabasco
- zout en peper
- basilicum