Asperge Soep

Wat moet je doen:
Schil de asperges. Gooi de schillen niet weg. Snijd het achterste stukje van de asperge af. Zet het water in een ruime pan op het vuur. Doe de schillen en de stukjes “afval” in het water en laat het een kwartiertje koken. Dit geeft de soep een stevigere smaak. Snijd de asperges in stukjes van plm. 2 cm.

Zeef alle schillen uit het water en gooi het weg. Doe nu de stukjes asperges in het water en kook ze in 20 minuten gaar.

Smelt de boter in een pannetje en laat het op een laag vuur rustig uitbruisen. Roer er de bloem doorheen en  verwarm dit nu goed door. Let op dat het niet te heet wordt en daardoor bruine puntjes ontstaan.

Zeef de asperges uit het water en doe ze zolang in een bakje en haal de pan van het vuur. Roer de boter/bloem nu door de asperge bouillon en roer dit met een garde glad. Zet de pan weer terug op het vuur en laat het  onder voortdurend roeren even doorkoken. Voeg de asperges weer toe en de gehakte peterselie.

Vlak voor het serveren een flinke scheut slagroom toevoegen voor een heerlijke romige smaak.
Heerlijk met een salade en wat brood.

 

Breek de eieren boven het courgette mengsel en roer de goed door elkaar. Op smaak brengen met zout en peper.
Je hebt nu een vrij slap mengsel, een beslag en dat is de bedoeling.

Je kunt de courgette koekjes eventueel nog aanvullen met wat gerookte zalm.

Verwarm de olie in een koekenpan met een dikke bodem. Maak met behulp van 2 eetlepels of een ijsknijper bolletjes en laat die voorzichtig in de olie glijden.

Als de koekjes gestold zijn kun je ze omdraaien en bak je ze licht bruin. Serveer warm met een partje citroen. Je kunt er ook nog wat brood bij serveren.

Terug
 

Benodigdheden voor 4 personen
• 500 gram witte Hollandse Asperges
• bosje platte peterselie
• 40 gram roomboter
• 40 gram bloem
• zout en peper
• slagroom
• 1,5 liter water